Itt a hozzánk érkező kérdésekre igyekszünk válaszolni. Ha problémájára az alábbiakban nem találja a megoldást, kérjük írjon nekünk a lenti e-mail címre.

- Miért jó az nekem (mi előnyöm származik belőle), ha egyesületi taggal fúratok kutat?
- Egyesületünk tagjai nem csak az Ön igényeinek, hanem a hatósági előírásoknak is megfelelő kutat építenek, továbbá a kút működésére is garanciát vállalnak. Ennek a garanciának a biztonságát Ön az "olcsón, gyorsan, nagy tapasztalattal" fúró kontárok esetében elveszíti, és az engedély nélküli kútfúrás és üzemeltetés miatti bírság esetén többe is kerülhet a kútja ...

- Mennyibe kerül egy kút XY településen?
- A kút létesítésének költségei a a kút mélységétől nagyban függő (hatósági engedélyezés, a kút fúrási, megépítési és ellenőrzési költségei) és kevésbé függő (pl. a kút tervezése) költségekből állnak. Érdemi árajánlathoz minimálisan szükséges a pontos helyszín, az elvárt vízminőség (pl. ivóvíz, öntözővíz), vízhőfok és vízhozam megadása is.
Tagjaink között biztosan talál Önhöz közeli kivitelezőt, aki készséggel ad további felvilágosítást, illetve árajánlatot.

- Miért tart olyan sokáig az engedélyezés? Nem lehetne felgyorsítani?
- Az engedélyezés folyamatát jogszabályok írják elő, azoktól eltérni nem tudunk. Azonban mindent megteszünk annak érdekében, hogy pontos dokumentációval, az előírásoknak megfelelő tervek beadásával a legrövidebb idő alatt kaphassa meg a szükséges engedélyeket.
Ezen túlmenően egyesületünk minden lehetőséget megragad, hogy a szabályozást, az előírásokat, illetve a határidőket összhangba hozza a kor követelményeivel, elvárásaival.

- Kaphatok-e "kulcsrakész" kutat?
- Egyesületünk tagjai jó kapcsolatban állnak mind a hatóságokkal, mind a geofizikai cégekkel, így akár az engedélyezéstől az üzemeltetésig vállalják a kutakkal kapcsolatos feladatok elvégzését.

Hasznos webhelyek, vízügyi oldalakA Kereskedelmi és Iparkamaránál regisztrált cégekre történő keresés