2020. június 18.

Tisztelt Érdeklődő!

A Debreceni Vizsgaközpont Kft. a jelenleg futó vízkútfúró tanfolyamot követően még egy utolsó OKJ-s képzést indít ebben az évben. A tanfolyam várható kezdési időpontja: 2020.09. hó.

Érdeklődni és jelentkezni a Debreceni Vizsgaközpont Kft.-nél lehet, az alábbi elérhetőségeken:dvkkepzes@gmail.com, Mobil: 06-20-386-0999.

Üdvözlettel: Rózsa Attila egyesületi elnök


2020. január 15.

Tisztelt Érdeklődő!

A Debreceni Vizsgaközpont Kft. ismét OKJ-s vízkútfúró tanfolyamot indít. A tanfolyam kezdési időpontja: 2020.02.16.

Érdeklődni a Debreceni Vizsgaközpont Kft.-nél lehet, az alábbi elérhetőségeken:dvkkepzes@gmail.com, Mobil: 06-20-386-0999.

Üdvözlettel: Rózsa Attila egyesületi elnök


2019. április 4.

Tisztelt Érdeklődő!

A napokban jutott el hozzánk az az információ, miszerint a Debreceni Vizsgaközpont Kft. (4033 Debrecen, Kinizsi utca 90/A.) is indít OKJ besorolású vízkútfúró képzést. A 6 hónapos tanfolyam a honlapjuk (http://www.vizsgakozpontkft.hu) szerint 2019. áprilisban kezdődik.

Bízom benne, hogy lesznek olyanok, akik számára ez a helyszín kedvezőbb lesz, mint az APAVE Akadémia budapesti székháza.

Üdvözlettel: Rózsa Attila egyesületi elnök


Képzési lehetőség

2019. március 21.
Tisztelt Érdeklődő!

Az ismét (6/2018. (III. 5.) BM rendelet) OKJ besorolásúvá vált vízkútfúró képzéshez tanfolyamot tudtunkkal csak az APAVE Akadémia szervez, jelenleg a tanfolyam akkreditációja van folyamatban, és a gyakorlati képzéshez még várják minősített kútfúró cégek jelentkezését (a gyakorlati időt ott kell eltölteni). Felmerül a kérdés: Ki az a minősített kútfúró cég? Ki minősíti? Mik a minősítés feltételei?

A komplex szakmai vizsga szervezésére kijelölt intézmények: BM, illetve a VIZITERV Environ Kft.

A képzés egyéb feltételei (a rendelet 4. sz. melléklete itt olvasható) is megváltoztak: jelentkezni csak érettségivel lehet, és jelentősen megnőtt a képzési óraszám is (korábban 300-500 óra, most 600-800 óra), amely a tanfolyami költségekre is biztosan hatással lesz.
Véleményünk szerint ez a tanfolyam nem a fúróberendezés mellett dolgozni képes szakmunkások kibocsátását, hanem vízkútfúrási tevékenységgel vállalkozásként foglalkozni szándékozó személyek kiképzését célozza.

Üdvözlettel: Rózsa Attila egyesületi elnök


2017. augusztus 15.
Tisztelt Érdeklődő!

Vízkútfúró szakképesítést csak szakirányú iskola (mélyfúró szakiskola pl. Nagykanizsa), illetve OKJ-s képzés (korábban Vincotte Akadémia) elvégzésével kaphat, viszont a vízkútfúró szakképzést 2013. szeptemberétől törölték az Országos Képzési Jegyzékből.

A szakképesítés hiányában a kútépítési munka végzéséhez szükséges a szakirányú felsőfokú végzettség és a kútkivitelezési gyakorlat egyidejű igazolása is.

Azt tanácsoljuk, végezze el a Vincotte Akadémia vízkútfúró tanfolyamát, ahol a kútkivitelezés gyakorlati oktatására is sor kerül. Gyakorlati hozzáértése így hivatalos, mégha jelenleg nem is OKJ-s számmal rendelkező tanfolyam elvégzése által kerül igazolásra.

Attól kezdve kútépítési munkái során a szakirányú iskolai végzettségét igazoló okiratokat (mérnöki és szakmérnöki diploma), és a vízkútfúró oklevelet kell csatolnia, bemutatnia.

Üdvözlettel: Rózsa Attila egyesületi elnök


A 12/2008 KvVM rendelet (a környezetvédelmi és vízügyi miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeinek kiadásáról) vízkútfúrókra vonatkozó része letölthető innen.
A teljes 12/2008 KvVM rendelet letölthető innen.
A rendelettel kapcsolatos további információk a KvVM honlapján érhetők el.

Vízkútfúró képzés Budapesten
(az egyesület tagjainak további 10% kedvezmény jár az előjelentkezési kedvezményen túl)

Vízkútfúró képzés Várpalotán

"A vízkútfúrással kapcsolatos tudnivalók" c. kiadvány letölthető ide kattintva.