Magyar Vízkútfúrók Egyesülete
Székhely: 2484 Gárdony-Agárd, Botond u. 14. - E-mail: vizkutfurok@vizkutfurok.hu
Számlaszám: 10700134-02484309-51100005, Adószám: 19097958-1-13


Bemutatkozás

Szervezet

Tagjaink

Tanfolyam

Jogszabályok

Munkavédelem

Gyakori kérdések

Hírek, aktualitások

Dokumentumok

Apróhirdetés

Hasznos oldalak

 

 

 

 

 

 

 

Itt a hozzánk érkező kérdésekre igyekszünk válaszolni. Ha problémájára az alábbiakban nem találja a megoldást, kérjük írjon nekünk a fenti e-mailcímre.

Miért jó az nekem, ha egyesületi taggal fúratok kutat?
Mennyibe kerül egy kút XY településen?
Miért tart olyan sokáig az engedélyezés?
Kaphatok-e "kulcsrakész" kutat?


- miért jó az nekem (mi előnyöm származik belőle), ha egyesületi taggal fúratok kutat?
- egyesületünk tagjai nem csak az Ön igényeinek, hanem a hatósági előírásoknak is megfelelő kutat építenek, továbbá a kút működésére is garanciát vállalnak. Ennek a garanciának a biztonságát Ön az "olcsón, gyorsan, nagy tapasztalattal" fúró kontárok esetében elveszíti, és az engedély nélküli kútfúrás és üzemeltetés miatti bírság esetén többe is kerülhet a kútja ...
- mennyibe kerül egy kút XY településen?
- a kút létesítésének költségei a a kút mélységétől nagyban függő (hatósági engedélyezés, a kút fúrási, megépítési és ellenőrzési költségei) és kevésbé függő (pl. a kút tervezése) költségekből állnak. Érdemi árajánlathoz minimálisan szükséges a pontos helyszín, az elvárt vízminőség (pl. ivóvíz, öntözővíz), vízhőfok és vízhozam megadása is.
Tagjaink között biztosan talál Önhöz közeli kivitelezőt, aki készséggel ad további felvilágosítást, illetve árajánlatot.

- miért tart olyan sokáig az engedélyezés? Nem lehetne felgyorsítani?
- az engedélyezés folyamatát jogszabályok írják elő, azoktól eltérni nem tudunk. Azonban mindent megteszünk annak érdekében, hogy pontos dokumentációval, az előírásoknak megfelelő tervek beadásával a legrövidebb idő alatt kaphassa meg a szükséges engedélyeket.
Ezen túlmenően egyesületünk minden lehetőséget megragad, hogy a szabályozást, az előírásokat, illetve a határidőket összhangba hozza a kor követelményeivel, elvárásaival.
- kaphatok-e "kulcsrakész" kutat?
- egyesületünk tagjai jó kapcsolatban állnak mind a hatóságokkal, mind a geofizikai cégekkel, így akár az engedélyezéstől az üzemeltetésig vállalják a kutakkal kapcsolatos feladatok elvégzését.

©MVE 2011 - Frissítve 2017.11.09.